INTRASTAT IZVJEŠTAVANJE

Stojimo Vam na raspolaganju
Intrastat izvještavanje – Signumšped d.o.o. Vaš najbolji partner!
Kontakt
Intrastat izvještavanje - Signumšped d.o.o.

INTRASTAT IZVJEŠTAVANJE

 

Kod razmjene robe unutar zemalja članica više nema carinskih deklaracija o kojima morate brinuti, ali sada postoji obaveza Intrastat izvještavanja. Ukoliko Vam je ovo još jedna velika nepoznanica i prepreka u svakodnevnim djelatnostima, možete svoju obavezu izvještavanja prenijeti na treću osobu – deklaranta. Mi Vam nudimo uslugu  sastavljanja Intrastat izvještaja jer je usko vezan za špediterske usluge. Da biste to postigli dovoljno je da nam jednom mjesečno pošaljete račune za vaše primitke odnosno isporuke robe i na taj način se priključite obitelji zadovoljnih klijenata.

Više o intrastatu:

Republika Hrvatska je danom ulaska u Europsku uniju postala dio jedinstvenog tržišta i uspostavljen je slobodan promet roba sa zemljama članicama. Slijedom toga, radi dobivanja podataka o robnoj razmjeni RH s drugim zemljama članicama, Republika Hrvatska je ušla u EU sustav prikupljanja podataka o robnoj razmjeni nazvan Intrastat.

Intrastat izvještavanje propisano je EU zakonodavstvom te svaka država članica svojim dodatnim propisima uređuje praktičnu provedbu. Nositelj Intrastat izvještavanja u RH je Državni zavod za statistiku koji je zadužen za metodologiju, statističku obradu i diseminaciju podataka, a Carinska uprava za prikupljanje i kontrolu podataka prikupljenih od poslovnih subjekata.

Obveznik izvještavanja za Intrastat je svaki poslovni subjekt, obveznik PDV-a, čija godišnja vrijednost robne razmjene sa zemljama EU-a prelazi prag uključivanja bilo za otpremu bilo za primitke ili za oba trgovinska toka.

Za 2017. godinu vrijednost praga uključivanja za primitke iznosi 1.700.000,00 kuna, a za otpreme 750.000,00 kuna.

Novost je da, sukladno EU i nacionalnim zakonskim okvirima, svi poslovni subjekti u Republici Hrvatskoj (rezidenti i nerezidenti), koji: 

  1. obavljaju robnu razmjenu s drugim državama članicama EU,
  2. posjeduju hrvatski PDV broj, a
  3. prelaze godišnju vrijednost praga uključivanja u Intrastat,

OBVEZNI su SAMOSTALNO prijaviti se u Intrastat sustav Republike Hrvatske!

Vaš partner - Signumšped

Cestovni transport, logistika, carinsko posredovanje! Signumšped Vam stoji na usluzi!

Stavljajući klijente na prvo mjesto, osiguravajući stalnu komunikaciju i slušajući Vaše prijedloge ostvarujemo rast već duži niz godina. Dominatni smo na  području transporta i logistike a ujedno nudimo i dodatne usluge kako bi olakšali Vaše poslovanje i učvrstili daljnju suradnju.